Стелажни системи​

Услуги

Продукти

БЪРЗИ ВРЪЗКИ

Когато обмисляте кои складови стелажни системи са подходящи за дейността на вашия бизнес, трябва да имате предвид различните характеристики на разновидностите стелажни системи, включително селективност, вместимост, издръжливост и поток.

Ние от Або 2012 предлагаме различни видове висококачествени стелажни системи, съобразени с нуждите на вашия бизнес и спецификите на работния процес, наличното пространство за съхранение и изисквания за избор на продукти. 

1Освен нашите предложения, винаги можете да се консултирате с нашия професионален екип по повод кои видове стелажни системи са най-подходящия и функционален избор за вашия бизнес. Предоставяме и професионални услуги за монтиране, демонтиране, проектиране и мениджмънт на проекти, свързани с различните видове складови системи за съхранение на стоки, товари и инвентар.

В тази статия ще научите как работи всеки тип стелажна система, предимствата от прилагането на правилния тип система за вашия бизнес и как да определите кой тип система е подходяща и отговаря на нуждите на вашата работа.

Стелажни системи – как да изберем правилната?

За да увеличите максимално продуктовия поток, типът, вместимостта и селективността на вашите стелажни системи, те трябва да съответстват на вашия инвентар и практики за товарене и разтоварване. За да увеличите максимално ползите от вашия склад, трябва да разберете характеристиките на всички продукти, които се съхраняват в складовата стелажна система.

При стелажните системи с FIFO метод, например, продуктовият поток позволява инвентарът, поставен на предна позиция в стелажната система, да бъде разтоварен първи. Стелажните системи FIFO са идеални за клиенти, изискващи бърза ротация на складовите наличности или висока циркулация на продуктите. Такива систеи често се избират за съхранение на бързооборотни продукти, както и на такива с по-кратък срок на годност. Този вид системи включват селективни, проходни, кашонни и палетни стелажи.

При стелажните системи с LIFO организация, продуктовият поток позволява инвентарът, поставен в стелажна система последен, да бъде извлечен първи. Стелажните системи LIFO са идеални за клиенти, които съхраняват продукти с дълъг срок на годност или в големи количества. Тези системи включват двойна дълбока (double deep) селективна, задвижващи (drive in) и избутващи (push back) рафтове.

Видове стелажни системи

Або 2012 предлага широка гама от складови стелажни системи, включително селективни, конзолни, системи за вкарване/преминаване, обратно движение, поток от кашони и поток от палети и още. Разгледайте информацията по-долу за кратък преглед на всеки тип стелажни системи.

Селективен стелаж

Селективният стелаж е най-често срещаният тип стелажна система. Позволява директен достъп до всички съхранявани палети или кашони, без да е необходимо да премествате други. Това го прави изключително универсално решение.

Конзолен стелаж

Конзолният стелаж е предназначен за лесно съхранение и изваждане на продукти с различно тегло, дължина и размери. Конзолните системи не изискват вертикални стойки, което позволява лесен достъп до продукта и чудесна вместимост, както и селективност. С различни опции за конзолни рамена, конзолните системи могат да осигурят пълна гама от възможности за товарене, които могат да бъдат персонализирани към вашите специфични нужди за съхранение.

Многоетажни стелажи

Многоетажните системи използват палетни стелажи, за да предложат висок капацитет и дават възможност неограничен брой персонал да участва в процеса на товарене и разтоварване на стоки на всички нива. Идеален за използване като модул за избор на много нива.

Drive in/мобилни стелажи

Стелажи със задвижване елиминират нуждата от пътеки за събиране надолу по коридора. И двата вида мобилни стелажа с вход и проходен стелаж предлагат различни предимства за ефективността на склада.

Push back стелажи

Push back е стелажна система с висока вместимост и висока селективност. Предлага редица опции за специални приложения, персонализиране и може да бъде полезно решение за съхранение на много видове продукти. Специалистите по обработка на материали на Або 2012 могат да оценят вашето пространство и продукти, за да ви помогнат да разберете дали този вид стелажни системи са вашето идеално решение за съхранение.

Стелажи за поток от кашони/гравитационни стелажи

Стелажните системи за поток от кашони са идеални за операции с непрекъсната ротация на стоките и инвентара. Средно тежките стелажи са система, поддържана от гравитацията, която предлага съхранение с висока вместимост.

Стелажи за поток от палети

Ако се интересувате от закупуването на палетни стелажи за вашата дейност, трябва да имате предвид няколко аспекта. Продължете да четете, за да научите кога и защо стелажите за палетен поток трябва да бъдат включени в дадена операция.

Стелажни системи – предимства

Всяка складова стелажна система има своите предимства. Всички предимства също ще зависят от това как вашият склад работи в момента. Като цяло, ето кои са някои от универсалните предимства, които обикновено се постигат при въвеждането на складови стелажи в работата на склада, дистрибуционния център или друг вид бизнес:

 • Повишена точност на извличане и разтоварване
 • Повишена складова производителност
 • Увеличен капацитет за съхранение
 • По-лесно проследяване на инвентара

Кой вид стелажна система да избера?

стелажни системи

Както вече споменахме, внедряването на стелажи във вашия склад неизбежно ще ви осигури предимства. Ключът е да определите кой тип стелажна система е най-подходяща за вашата работа, за да сте сигурни, че ще усетите максимално много ползи.

Най-добрият начин да разберете кой тип стелажна система е най-подходяща за вашата работа е като се консултирате с професионалист от екипа на Або 2012. Той ще може да оцени вашето пространство, продукти и прогнози за растеж и разширяване на бизнеса, наред с други фактори, за да ви представи най-подходящите опции.

Въпреки това, когато стартирате, има общи оперативни характеристики, които правят всеки тип автоматизирано решение подходящо.

Селективни стелажи

 • Подходящи за продукти, които изискват висока достъпност
 • Продукти с висока оборотност
 • Резервно хранилище

Конзолни стелажи

 • Продукти, които обикновено не могат да се съхраняват на палети
 • Дълги, обемисти предмети като мебели, дървен материал и водопроводни тръби

Многоетажни стелажи

 • Модули за извличане на стоки на много нива

Drive In/мобилни стелажи

 • Подходящи за еднородни продукти, продукти с дълъг срок на годност и продукти, които изискват големи, еднократни движения
 • Хладилник или фризер за съхранение.
 • Нетрайни продукти, които изискват бърза ротация

Push Back стелажи

 • Съхранявайте множество палети от един вид
 • Хладилник или фризер за съхранение
 • Висококачествени палети

Гравитационни стелажи

 • За повече достъпност и бързо извличане на стоки
 • За продукти с кратък срок на годност
 • Хладилник или фризер за съхранение

Палетни стелажи

 • За продукти с кратък срок на годност
 • Хладилник или фризер за съхранение
 • Висококачествени палети

Екипът на Або 2012 има много познания и опит в проектирането, инженеринга и монтажа и демонтаж на складови стелажни системи. Като системен интегратор, ние ще работим с вас, за да предоставим системата, която е най-необходима за нуждите на вашата работа. Проектиране, доставка на продукти, управление на подизпълнители, инсталиране и поддръжка – опитният и умел екип на Або 2012 се справя с всичко вместо вас.

Свържете се с нас!