Средно тежки стелажи

Бързи връзки

Средно тежки стелажи са универсална система за съхранение, идеална за складови и индустриални приложения, продажба на дребно и на едро, кутии за общо предназначение и съхранение на архиви.

Качествените средно тежки стелажи могат да бъдат конфигурирани да отговарят на широк диапазон от изисквания за съхранение. Тези стелажи са подходящи за съхранение на малки кутии или кашони. Освен това, тези стелажи се предлагат с регулируема рафтова система заедно с товароносимост от до 100 кг до 500 кг на ниво.

Системите за съхранение на Або 2012 се предлагат с ергономични профили и са проектирана за складови приложения със средна натовареност. С профилен дизайн и възможности, които се оказват по-здрави от системата без болтове и почти толкова устойчиви, колкото стелажната система за палети, тази средно тежки стелажи могат да се използва или като стелаж за съхранение, или като част от мецанин система за съхранение.

Средно тежки стелажи – какво представляват?

Средно тежки стелажи са проектирани с единствената цел за ръчно зареждане на инвентар за съхранение, вместо да се използват складови машини като ричтрак или мотокар. Основната разлика е, че стелажите със средна натовареност имат по-добър товарен капацитет на ниво, често между диапазоните от 300 до 500 кг на ниво.

Поради повишената си товароносимост, повечето средно тежки стелажи обикновено имат по-дълги дължини на хоризонталната греда до 2000 mm и по-дълбоки вертикални рамкови профили с дълбочина до 1200 mm. За да издържат на по-високия капацитет на натоварване и по-голямата повърхност, те използват минимално 12 mm HDF плоскост или 18 mm шперплат като материал за рафтовете, за да поддържат добра рентабилност. Използването на метален рафтов декинг също е възможно.

Тези атрибути правят всички средно тежки стелажи най-подходящи за търговски и промишлени складове, където трябва да се съхраняват по-тежки стоки и компоненти, като например автомобилни части или обемисти кутии.

Стелажите с болтове бяха много популярни през 80-те до 2000-та година, тъй като могат да се персонализират, за да пасват на различни видове размери на пространството. Въпреки това, веднъж фиксирани и завинтени, е трудно да се коригират нивата на рафта или нивата. Поради допълнителните компоненти, необходими за закрепване на конструкцията заедно, стелажите с болтове често са много тежки и не са мобилни, което прави преместването им проблемно.

Стелажът без болтове е скорошна иновация и като вариант стана популярен в началото на 2000-та година, когато електронната търговия започна да се развива и се стигна до извода, че се нуждае от гъвкави и модулни стелажни системи за съхранение, за да се адаптира към непрекъснато променящите се размери. Стелажите без болтове обикновено се настройват чрез свързване на хоризонталните греди към изправени рамки чрез съединителни куки и фиксатори, вместо завинтване. След това базата на рафтовете се поставя върху хоризонталните рамки, за да се разпредели всяко натоварване към носещите тежести рамки. Този модулен дизайн прави стелажните системи без болтове адаптивни към голямо разнообразие от стоки за съхранение. Недостатъкът на функцията без болтове обаче е, че стелажите без болтове може да изглеждат крехки и нестабилни, когато върху тях няма товар. Друг недостатък е, че те често се предлагат само в стандартни размери и предлагат малко или никакво персонализиране на размера.

Средно тежки стелажи – предимства

 • Лесни за конфигуриране, монтаж и персонализиране
 • Материали без риск от корозия
 • Устойчиви и с висока производителност
 • Предлагат се в широка гама от размери, товароносимост и дизайн

Средно тежки стелажи – кога се използват?

Средно тежките стелажни системи са най-подходящи за следните случаи и индустрии:

 • За складове с ръчно зареждане – Съхраняваните продукти се поставят върху рамката или рафтовете и се вземат от тях ръчно.
 • Средно натоварени складове – за съхранение на продукти с тегло не повече от 1000 кг.
 • Оборудване за съхранение и дисплей – може да се проектират и използват като оборудване за съхранение/дисплей за индустрии за търговия на дребно.
 •  

Как да изберем правилните стелажи за нашия бизнес?

Може да се окаже предизвикателна задача да увеличите максимално пространството и да подобрите ефективността в пространството за съхранение на вашия склад или работно помещение. Винаги трябва да се има предвид балансът между потреблението на пространство и лекотата на избор на поръчка. Ето някои от ключовите фактори, които ще ви помогнат при избора на правилната складова стелажна система:

 • Колко тежки са вашите стоки?
 • Имате ли нужда от машини за товарене и разтоварване на вашите стоки?
 • Каква ширина на работния коридор е необходима за вашия склад?
 • Каква дълбочина на стелажа е необходима?

  Допълнете вашия склад със стелажи за средно натоварване. Нашите средно тежки стелажи побират товари и кашони със средно тегло и са идеални за приложения за средно натоварване в складове и промишлени складове. Стелажите със средно натоварване са чудесни за лесен достъп до продукти и за съхраняване на стоки с различно тегло и размери, като същевременно поддържат чудесна рентабилност.

Запитване за стелажна система

Свържете се с нас!