Конзолни стелажи

Бързи връзки

Висококачествените конзолни стелажи са необходимо допълнение във всеки склад, независимо от вида и теглото на инвентара, за чието подреждане и съхранение се използват. Но изборът на конзолни стелажи е особено подходящ за тежки и големи по размер товари, заради издръжливостта на този вид конструкции. Дългите по размер товари също могат лесно да се съхраняват с такъв вид складови стелажи. Тези товари могат лесно да бъдат обслужвани двустранно, благодарение на удобната за тази цел конструкция на конзолните стелажи.

Висококачествените конзолни стелажи са чудесно решение за дългометражни товари. Ако вашият бизнес предлага или работи с различни видове тръби, дървени, ПДЧ и ламинатни плоскости, метални листове и други подобни материали и товари, за вас е чудесно решение да се сдобиете с този вид стелажни структури, които можете да откриете при нас. За вас изработваме и предлагаме голямо разнообразие от висококачествени стелажи, така че да осигурим повече ред във вашия бизнес. По този начин вие няма да губите ценно време в обслужване на инвентар и ще генерирате повече печалби и постижения във вашата индустрия. Научете повече за нашите предложения и какви предимства предоставят те по-долу.

Конзолни стелажи – защо са необходими?

Добре конструираните конзолни стелажи осигуряват не само оптимизиране на складовото пространство, но и удобно и ефективно съхранение и достъп до широки, дълги товари и такива с по-нетрадиционни размери. Едно от предимствата на този вид складови системи за съхранение е, че те могат да се използват както навън, така и във вътрешни пространства. Затова и често се инсталират в складови халета, производствени сгради и т.н. Дизайнът на всички конзолни стелажи е изключително универсален и гъвкав, което означава, че те могат да бъдат използвани за многобройни цели и съхранение на различни видове инвентар. Освен това, дизайнът на нашите конзолни стелажи може да бъде персонализиран, така че те напълно ще пасват на нуждите на твоят бизнес, индустрия и продуктов процес.

Предимство на конзолните стелажи, което често ги прави предпочитан избор е, че благодарение на тях в складовото помещение могат да бъдат съхранявани средно два пъти повече материали и товари. Съхранението на тези товари осигурява не само ред и лесен достъп, когато са необходими, но и безопасност на самия инвентар. Неговата цялост няма да бъде нарушена и няма риск от поява на драскотини и други недостатъци при правилно съхранение.

Конзолни стелажи – какво представляват?

Този вид складова система за съхранение е съставена от вертикални подпорни колони и обикновено една или две хоризонтални колони в основата, които осигуряват необходимата стабилност. Към колоните се поставя желания брой от прави или наклонени рамене, които се използват за поставяне и съхранение на стелажите. Правите рамене са добър избор за товари, които са плоски. Наклонените рамене се инсталират под определен ъгъл. Това се прави с цел удобно съхранение на товари и инвентар, които са с цилиндрична форма. Правилно пресметнатият наклон позволява на такива товари да се съхраняват без да се търкалят напред или назад и да падат. Металните колони и рамене обикновено се изработват от профилирана стомана и горещо поцинковане, което осигурява тяхната стабилност, издръжливост на натоварване и на активно използване. В двата края на всеки панел конзолни рамене могат да бъдат инсталирани допълнително и стопери, чиято цел е да предотвратяват падането и търкалянето на товарите. За да се предпазят конзолните стелажи от ръждясване и повреда, те често биват боядисвани и третирани с полимерна боя или са галванизирани.

Според нуждите на вашия бизнес и производствен процес, ние предлагаме изграждане и инсталация на персонализирани конзолни стелажи. Това означава, че конзолните рамене могат да бъдат поставени на желаната от вас височина и разстояние между всеки панел. По този начин вие имате възможност оптимално да използвате пространството във вашия склад както на височина, така и на широчина.

Кога се използват конзолните стелажи?

Както вече споменахме, конзолните стелажи са чудесно решение както за дълги, така и за нестандартни по обем, форма и размери товари и инвентар. Те могат да се използват за съхранение както на леки, така и на тежки стоки. Отворената им и универсална конструкция позволява достъп до материалите от двата края на всеки панел, а освен това и фронтално. По този начин, конзолните стелажи са предпочитани за складове и помещения, където товарите се натоварват и разтоварват с електрокари, мотокари, ричтрак и подобен вид складова техника. Индивидуализираните пропорции според нуждите на клиента и спецификите на съхраняваните товари осигуряват лесен достъп и оптимизиране на пространството. Благодарение на семплата си, но много ефективна конструкция, този вид стелажи увеличават продуктивността и ефикасността на работния процес. Освен това спестяват време при извличане и поставяне, позволяват много по-голямо разстояние при работа и минимизират потенциалните щети.

Конзолни стелажи – предимства

Ето кои са и някои от основните предимства на този вид складови системи за съхранение:

 • Средно 50% спестяване на пространство в складови помещения
 • 100% повишаване на ефективността на използване на складови помещения
 • Дългосрочно използване
 • Възможност за мануално използване, или такова от складови мотокари и техника
 • Подходящи за използване на дълги, тежки и нестандартни по размери товари
 • Инвентарът може да бъде поставян с помощта на мотокари с вилици
 • Висока товароносимост
 • Минимизиране на риска от повреда на товарите
 • По-лесен и бърз достъп странично и фронтално
 • Възможност за индивидуална изработка според нуждите на бизнеса/индустрията
 • Лесна за инсталиране и монтаж конструкция
 • Лесна поддръжка и демонтаж
 • Семпла, но много ефективна и универсална структура

Защо да изберем конзолните стелажи пред стандартните опции?

Вашият бизнес, склад, работно ежедневие има по-специфични изисквания? Тогава се нуждаете именно от конзолни стелажни системи! Предимствата им пред стандартните складови системи за съхранение на товари са много. На първо място идва възможността на персонализиране на панелите и тяхното разстояние един от друг, височина. Това ви позволява да съхранявате всякакви видове и размери на товари, които другите складови системи не биха могли да поберат или поне не по начин, който позволява лесен достъп и намаляване на риска от щети.

Освен това, стандартните палетни стелажи включват предни колони, които значително ограничават както достъпа до самите товари, така и вида и размерите на товарите, които могат да се съхраняват. Със стандартните стелажи не можете да получите пълния хоризонтален и страничен достъп до вашия инвентар, какъвто имате с конзолните стелажи.

В случай, че конзолните стелажи ви изглеждат като правилния избор за вашия бизнес, ние от Або 2012 бихме се радвали да ви предоставим пълния набор от услуги. Можете да се обърнете към нас както за изработка, така и за монтаж, демонтаж и поддържане на този вид складови системи за съхранение.

Запитване за стелажна система

Свържете се с нас!