АКСЕСОАРИ ЗА СТЕЛАЖИ

В търсене сте на висококачествени аксесоари за стелажи за вашето складово оборудване и система за съхранение на инвентар? Ние от Або 2012 можем да помогнем! При нас ще откриете огромно разнообразие от аксесоари за стелажи за складове, всичко, от което се нуждаете. Този широк спектър от аксесоари има за цел да ви помогне да направите съхранението на инвентар, стоки и товари много по-добре оптимизирано, а достъпът до тях по-лесен и ефективен. Освен това, с правилните аксесоари за стелажи вие ще можете да минимизирате риска от щети по вашия инвентар, които могат да възникнат като резултат от падане или друг тип неправилно съхранение, поставяне, извличане.

Широката гама от аксесоари за стелажи, която ще откриете при нас, ви спестява време, инвестиции и труд. Всички тези аксесоари са разработени така, че да се монтират бързо и лесно. С тях можете да изградите ефективни системи за съхранение, когато вашият инвентар или складово/производствено помещение има специфики и изисквания, по-различни от тези към универсалното оборудване. Независимо дали става въпрос за интегриране към вече съществуваща складова система за съхранение, или изграждане на нова, правилно подбраните аксесоари позволяват гъвкавост, адаптация и персонализиране.

Нека научим повече за различните видове аксесоари за стелажи. Така ще можете по-лесно да направите избор и да решите от какво наистина имате нужда.

Видове аксесоари за стелажи

Когато обмисляте закупуване на различни видове аксесоари за вашите складови системи за съхранение, ето кои са основните категории, от които можете да избирате:

 • Предпазители/протектори
 • Разделители
 • Разделителни мрежи
 • Метални мантинели
 • Рафтове – различни видове
 • Водачи за подемна складова техника
 • Обозначителни табели
 • Бариери за краищата на редовете
 • Поддръжка на палети и конзоли
 • Макари за кабели
 • Транспортьори/транспортни рокли

Съществуват и други видове аксесоари и детайли, които могат да бъдат използвани за оптимизиране и по-ефективно използване на складовата система за съхранение. Ние ще се спрем на основните, които се използват най-често в практиката и които намират широко приложение за различен вид инвентар и стелажни системи. Нека научим малко повече за 5 основни аксесоара и как могат да бъдат използвани.

Какво предлагаме?

L протектор

Цена 25 лв. без ДДС

C протектор

Цена 35 лв. без ДДС

Предпазна мрежа 880/1100

Цена 28 лв. без ДДС

Мантинела

L1200 Цена 80 лв. без ДДС
L2500 Цена 105 лв. без ДДС

Палето поддържащ профил

L1100 цена 14 лв. без ДДС

Палето стопер

L1800 Цена 26,40 лв. без ДДС
L2700 Цена 37 лв. без ДДС
L3600 Цена 47,50 лв. без ДДС

Разделителна мрежа

Разделителни мрежи и рафтове са удобно решение за подобряване както на безопасността, така и на видимостта във вашата система за складово съхранение. Въпреки че не е специално проектирана за точково натоварване, разделителните мрежи обикновено могат да издържат до над 1100 кг на равномерно разпределен товар. Въпреки това повечето товари обикновено трябва да се поддържат от предните и задните греди на стелажа.

Телените рафтове или разделителни мрежи се предлагат в няколко различни конфигурации, като двете най-често срещани са универсални/разширени и стъпаловидни. Основната разлика между универсален стил и стъпаловидната разделителна мрежа са поддържащите канали под телената решетка на рафта. При  универсалния стил, каналът е изпъкнал, което му позволява да пасне на почти всеки тип колони на различните складови системи за съхранение. От друга страна, стъпаловидните разделителни мрежи могат да бъдат монтирани само към подходящия за това вид колони и не са универсален избор.

Разделителната мрежа е чудесен избор за рафтове на стелажни системи, който отговаря на всички индустриални стандарти и изисквания. Един от плюсовете на този вид рафтове е, че те позволяват източването на вода и течности, без да съществува риск от нараняване от падащи тежки предмети и товари.

Подпорни аксесоари за стелажи

Подпорите за палети правят точно това, което името им подсказва – осигуряват опора на долната страна на палетите. Обикновено всеки палет трябва да има две опори за палети. Въпреки това товарът основно трябва да лежи както на предната, така и на задната рамка. Подпорите за палети трябва да бъдат изработени и монтирани на същата дълбочина като палетния стелаж в изправено положение.

Има четири често срещани типа подпори:

 • Стандартни – Този вид лежи и надвисва над стъпалата на рамката
 • Оформени на руло – Този вид лежи само в стъпалата на рамката и няма надвес над рамката
 • Структурни – Този вид също лежат само в стъпалата на рамката без надвес, често обаче се завинтват във всяка колона, за да осигурят стабилност и здравина на цялата конструкция на стелажа
 • С прорези – Този вид трябва да се използва с рамки и колони с прорези, тъй като те се “захващат” в слотовете по дължината на колоните за по-добра стабилност

Предпазители за колони

Използването на протектори или предпазители за колони е чудесен начин да защитите инвестицията си в система за съхранение от разсеяни оператори на мотокари или други злополуки в склада или продуктовото помещение. Тези протектори могат или да бъдат отделени изцяло, или могат да се завинтят директно към колоната на стойката. Няма значение коя разновидност ще изберете, използването на този вид аксесоари за стелажи за защита на вертикалните стойки на стелажите е много евтина застрахователна полица срещу огромните щети и рискове, които могат да възникнат от повреда от мотокар или друг вид инцидент. Така защитавате не само складовата си система за съхранение, но и вашия инвентар и стока.

Връзки гръб-към-гръб

Друг често срещан аксесоар за стелажи, който мнозина използват, са връзките гръб-към-гръб. Тези дистанционни елементи за стени и редове се свързват към и твърдо държат стелажи на зададено разстояние от стените или други редове от палетни стелажи. Тези елементи се използват в горната и долната част на всяка вертикална колона в редица стелажи. Обикновено тези връзки се препоръчват, когато височината на вертикалното положение е повече от шест пъти по-голяма от дълбочината. Ако цялостно се притеснявате за стабилността на вашите стелажи, тези аксесоари могат да бъдат много добър вариант за вас.

Протекторни аксесоари за стелажи и рафтове

Падащите товари са реална опасност във всеки склад за обработка на материали. Предпазните панели, предпазната мрежа на стелажа са проектирани за предотвратяване на щети и наранявания от падащи товари. Те създават здрава бариера между складираните артикули и земята.

Панелите от телена мрежа, предпазната мрежа на стелажа и предпазните ремъци са проектирани да предотвратят падането на товари и други предмети за съхранение от широк набор от видове стелажи за съхранение на материали. Те могат да се използват и за създаване на ниво на сигурност в зони с голямо движение и често товарене и разтоварване.

Разгледайте продуктовото разнообразие от аксесоари и допълнения за стелажни системи за складове, които Або 2012 предлага. При нас можете да откриете не само впечатляващо многообразие от продукти, но и ще получите полезни съвети, с които да направите само необходимите покупки и нищо излишно.

Клиенти, които ни се довериха

Най-добрите стелажи на пазара в България. Наистина сме много доволни от новата ни скалдова база, която беше изградена със съдействието на АБО 2012.

Най-добрите стелажи на пазара в България. Наистина сме много доволни от новата ни скалдова база, която беше изградена със съдействието на АБО 2012.

Най-добрите стелажи на пазара в България. Наистина сме много доволни от новата ни скалдова база, която беше изградена със съдействието на АБО 2012.

Присъединете се към доволните ни клиенти като ни изпратите запитване!

Свържете се с нас!